Zöldfűszeres túrókrémmel töltött, grillezett paprika
Hozzávalók:
8 db kápiapaprika
10 dkg juhtúró
15-20 dkg tehéntúró (félzsíros)
3 db újhagyma
1 db lilahagyma
¼ db citrom reszelt héja
petrezselyem
bazsalikom
őrölt bors, só
fehérborecet, olívaolaj
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
103,1 kcal
Elkészítés:
1. A paprikák csumáját kivágjuk, majd keresztben 3 vagy 4 részre vágjuk.
2. A zöldfűszereket és az újhagymát apróra vágjuk, a fűszerekkel és a túrókkal összekeverjük.
3. A krémet a paprikadarabokba töltjük, majd kontaktgrillben vagy grillező serpenyőben készre sütjük.
4. Elkeverünk 4 evőkanál olívaolajat 2 evőkanál fehérborecettel. Adunk hozzá aprított bazsalikomot, petrezselymet, lilahagymát és citromhéjat. A keveréket a kész paprikákra kanalazzuk.