Sajtos perec (kb. 80 darabhoz)
Hozzávalók:
50 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
10 dkg finomliszt
1 csomag (15 g) szalalkáli
25 dkg margarin
140 g tejföl (12%-os)
30 dkg Trappista sajt light
1 ek. só
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
58,9 kcal
Elkészítés:
1. A kétféle lisztet elvegyítjük a szalalkálival és a sóval. Beledaraboljuk a margarint és összemorzsoljuk.
2. Hozzáadjuk a tejfölt és a reszelt Trappista sajt felét, majd tésztát gyúrunk belőle.
3. A tésztát kb. fél cm vastagra nyújtjuk és perec kiszúróval pereceket szaggatunk belőle. Megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
4. Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük.