Édesburgonyakrém leves (4 személyre)
Hozzávalók:
35-40 dkg édesburgonya
10 dkg vöröshagyma
16 dkg sárgarépa
1 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
5 dl zöldség alaplé
1 dl kókusztej (cukrozatlan)
só, bors
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
129,3 kcal
Elkészítés:
1. A vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát felaprózzuk, a répát felszeleteljük, az édesburgonyát kockákra vágjuk.
2. A vöröshagymát kevés olívaolajon megpároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát, megszórjuk sóval, borssal. Hozzáadjuk a répát és az édesburgonyát, alaposan összekeverjük. Felöntjük az alaplével és kb. 15 percig főzzük.
3. Tűzről levéve botmixerrel alaposan pürésítjük. Végül hozzákeverjük a kókusztejet. Tálaláskor megszórhatjuk zöldfűszerrel.