Medvehagyma leves (4 személyre)
Hozzávalók:
2 csokor medvehagyma
1 fej vöröshagyma
2 dl főzőtejszín (10%-os)
100 g burgonya
1 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
fehér bors
Elkészítés:
1. A medvehagyma leveleket alaposan átmossuk, és felaprítjuk.
2. A burgonyát apró kockára vágjuk, kevés vízben feltesszük főni.
3. A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon megpároljuk a zúzott fokhagymával. Hozzáadjuk a medvehagyma leveleket, együtt tovább pároljuk. Felöntjük kb. fél liter vízzel, és forrásig főzzük.
4. Beletesszük a főtt krumplit, botmixer segítségével pépesítjük, majd ízesítjük sóval, borssal. Hozzáöntjük a tejszínt, összeforraljuk, és melegen tálaljuk.