Babos-spárgás lazacsaláta (4 személyre)
Hozzávalók:
15 dkg hajdina
20 dkg lazacfilé
1 darab citrom
30 dkg zöld spárga
½ dl olívaolaj
15 dkg koktélparadicsom
5 dkg bébispenót
1 csokor retek
10 dkg fehér babkonzerv
só, őrölt bors
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
1520 KJ/ 362 kcal
Elkészítés:
1. Másfél liter vizet sóval felforralunk, és kb. 12 perc alatt készre főzzük a hajdinát. Leszűrjük hideg vízzel, hagyjuk lecsepegni.
2. Egy kisebb edényben 1 liter vizet felforralunk, sózzuk, borsozzuk, belefacsarjuk negyed citrom levét. Beletesszük a felkockázott lazacot, a tűzhelyet lezárjuk, kb. 10 percig hagyjuk benne a halat, majd lecsepegtetjük.
3. Egy serpenyőben felmelegített olajban 2-3 perc alatt megpirítjuk a spárgát. Ízesítjük sóval, borssal, pár csepp citromlével.
4. Egy keverőtálba tesszük az összes hozzávalót, meglocsoljuk olívaolajjal és citromlével, majd óvatosan összeforgatjuk.