Narancsos csirkekrémleves
Hozzávalók:
25 dkg csirkemellfilé
1 fej vöröshagyma
2 darab sárgarépa
2 szál szárzeller
3 darab narancs
1,2 l tyúkhúsleves
1,5 dl tejszín
8 dkg vaj
só
bors
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
1389,7 KJ (331 kcal)
Elkészítés:
1. A vajat felhevítjük, és kis lángon 8 percig pirítjuk a húst, a hagymát, a sárgarépát meg a zellert. Időnként megkeverjük.
2. Burgonyahámozóval vagy éles késsel vékonyan meghámozzuk a narancsot és 3 percre lobogva forró vízbe dobjuk.
3. Kifacsarjuk a narancsokat. Levüket a héjjal együtt a húshoz adjuk, majd felöntjük a levessel. Lassan felforraljuk és kis lángon 50 percig főzzük. Ezután kihűtjük és összeturmixoljuk.
4. A levest felmelegítjük, sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a tejszínt. A levest petrezselyemmel és narancsszeletekkel díszítve tálaljuk.