Citromos halleves (4 személyre)
Hozzávalók:
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
2 szál angol zeller
1 fej vöröshagyma
50 dkg afrikai harcsafilé
2 db citrom
0,5 dl olaj
2 gerezd fokhagyma
3 ek durum csigatészta
só
bors
petrezselyem
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
1197 KJ (285 kcal)
Elkészítés:
1. Felforrósított olajon összepirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, az apró kockára vágott sárgarépát, fehérrépát és az angol zellert.
2. Hozzáadjuk a 2×2 centis kockákra vágott harcsafilét, felöntjük kb. 1,2 dl vízzel, és felforraljuk. Ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, aprított petrezselyemmel, az egyik citrom reszelt héjával és kicsavart levével. 15-20 perc alatt megfőzzük, hogy a zöldség kicsit roppanós maradjon. 5 perc után beleszórjuk a csigatésztát is.
3. Forrón tálaljuk friss citromszelettel, petrezselyemmel díszítve.