Karfiolsaláta (4 személyre)
Hozzávalók:
1 fej karfiol
300 g mirelit zöldség (sárgarépa, borsó, kukorica)
100 g savanyúság
2 db tojás
1 fej vöröshagyma
200 g görög joghurt
2 ek mustár (cukormentes)
őrölt bors
só
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
795 KJ (189,3 kcal)
Elkészítés:
1. A karfiolt rózsáira szedjük és 15 percig pároljuk, amíg megpuhul.
2. A kiolvasztott zöldségeket összekeverjük finomra vágott savanyúsággal, hagymával és a keményre főtt tojásokkal.
3. A görög joghurtot elkeverjük mustárral, sóval, borssal, ezt ráöntjük a zöldséges keverékhez.
4. Hozzáadjuk a megpárolt, apróra vágott karfiolt. Az egészet alaposan összekeverjük. Hidegen tálaljuk.