Paradicsomleves pirított burgonyagombóccal (4 személyre)
Hozzávalók:
3 ek étolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
35 dkg paradicsomkonzerv (cukormentes)
2 dl paradicsomlé (cukormentes)
6 dl víz
1 tk eritrit (édesítőszer)
40 dkg burgonya
1 db tojás
10 dkg rizsliszt
só, szerecsendió, bazsalikomlevél
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
1383 KJ (329 kcal)
Elkészítés:
1. A felhevített olajon a hagymát kevés sóval megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a répát és a petrezselyemgyökeret, néhány percig pirítjuk együtt. Ráöntjük a paradicsomkonzervet és a paradicsomlevet, édesítőszerrel, sóval ízesítjük.
2. Vízzel felöntjük, felforraljuk, 13-15 perc alatt készre főzzük. Az utolsó 1-2 percben fűszerezzük a bazsalikommal, majd az egészet pürésítjük.
3. A burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, áttörve hagyjuk kihűlni. Hozzáütjük a tojást, megszórjuk liszttel, sóval, szerecsendióval ízesítjük. Összedolgozzuk és gombócokat formálunk belőle.
4. 2-3 liter vizet sóval felforralunk, majd 2-3 perc alatt kifőzzük benne a gombócokat. Lecsepegtetjük, 1-2 evőkanál forró olajon átpirítjuk.
5. Tálaláskor a levest megszórjuk friss bazsalikommal.