Email:
Jelszó:
Ha elfelejtette a jelszavát, akkor készítünk Önnek egy új átmeneti jelszót, amivel beléphet.

Kérjük, adja meg az email címét, amivel be szokott lépni. Erre a címre küldjük Önnek az átmeneti jelszavát.

Paradicsomleves pirított burgonyagombóccal (4 személyre)

Hozzávalók:
3 ek étolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
35 dkg paradicsomkonzerv (cukormentes)
2 dl paradicsomlé (cukormentes)
6 dl víz
1 tk eritrit (édesítőszer)
40 dkg burgonya
1 db tojás
10 dkg rizsliszt
só, szerecsendió, bazsalikomlevél
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
1383 KJ (329 kcal)
Fehérje
8,4 g
Zsír
11,4 g
Szénhidrát
47 g
Elkészítés:

1. A felhevített olajon a hagymát kevés sóval megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a répát és a petrezselyemgyökeret, néhány percig pirítjuk együtt. Ráöntjük a paradicsomkonzervet és a paradicsomlevet, édesítőszerrel, sóval ízesítjük.

2. Vízzel felöntjük, felforraljuk, 13-15 perc alatt készre főzzük. Az utolsó 1-2 percben fűszerezzük a bazsalikommal, majd az egészet pürésítjük.

3. A burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, áttörve hagyjuk kihűlni. Hozzáütjük a tojást, megszórjuk liszttel, sóval, szerecsendióval ízesítjük. Összedolgozzuk és gombócokat formálunk belőle.

4. 2-3 liter vizet sóval felforralunk, majd 2-3 perc alatt kifőzzük benne a gombócokat. Lecsepegtetjük, 1-2 evőkanál forró olajon átpirítjuk.

5. Tálaláskor a levest megszórjuk friss bazsalikommal.


A Diabétesz Kliens Program támogatói:


Az Accu-Chek® Instant készülék gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Instant a Roche bejegyzett védjegyei. © 2016 Roche.
A Diabétesz Kliens Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. © 2021 Roche
AC/WS/C/2020/01v.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Valami történt.