Baconos-sajtos kelbimbó (4 személyre)
Hozzávalók:
50 dkg kelbimbó
33 dkg tejföl (12 %-os)
1 dl tejszín (10 %-os)
20 dkg Trappista sajt light
15 dkg bacon
2 evőkanál olaj
só
bors
reszelt szerecsendió
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
2355 KJ (561 kcal)
Elkészítés:
1. A félbevágott kelbimbót enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
2. A tejfölt a tejszínnel krémesre keverjük, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval.
3. Egy tálat kikenünk olajjal, beletesszük a kelbimbót, majd leöntjük a tejfölös masszával. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal és csíkokra vágott baconnel.
4. Előmelegített sütőben 175 fokon 30 perc alatt készre sütjük, míg a bacon megpirul a tetején.