Krémsajttal töltött medvehagymafelfújt
(4 személyre)
Hozzávalók:
4 db teljes kiőrlésű zsemle
2 db tojás
3 dkg vaj
4 levél medvehagyma
5 dkg natúr krémsajt
1 tk zsemlemorzsa
só
bors
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
1060 KJ (252,3 kcal)
Elkészítés:
1. A zsemléket hideg vízbe áztatjuk, jól kinyomkodjuk, hozzáadjuk a tojások sárgáit, a puha vajat, és az apróra vágott medvehagymát. Sózzuk, borsozzuk, jól összedolgozzuk.
2. A tojások fehérjéit kemény habbá verjük, hozzáadjuk a masszához.
3. A szuflé formákat kivajazzuk, morzsával megszórjuk, és a formákba 2-2 evőkanál masszát teszünk, közepükbe 1-1 kiskanál krémsajtot halmozunk, befedjük a többi masszával.
4. Sütőben 180 fokon 15-18 perc alatt pirosra sütjük. Azonnal tálaljuk.