Céklaleves
Hozzávalók:
1 db lilahagyma
4 db (közepes) cékla
2 ek margarin
1 db leveskocka
1 db citrom leve
1 dl tejföl (12 %-os)
2 db tojás
2 db retek
½ db kígyóuborka
só, bors
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
720,5 KJ (171,5 kcal)
Elkészítés:
1. A céklát lereszeljük, a hagymát apró kockákra vágjuk. A tojásokat keményre főzzük.
2. A margarint felolvasztjuk, és a hagymát üvegesre pároljuk benne. Hozzáadjuk a céklát, pár percig együtt pároljuk. Sóval, borssal ízesítjük, annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje, belemorzsoljuk a leveskockát, és kb. fél órát főzzük. Tűzről levéve, botmixerrel pépesítjük.
3. Tűzre visszatéve, hozzáadjuk a citrom levét, jól kiforraljuk. A végén belekeverjük a tejfölt. Hűtőszekrényben lehűtjük.
4. Tálalás előtt a retket és az uborkát apró kockákra vágjuk és cikkekre vágott tojással a levesre tesszük.