Retekleves (4 személyre)
Hozzávalók:
2 cs. retek
2 db (15 dkg) burgonya
2 db karalábé
2 db zöldségleveskocka
1 ek vaj
2 ek Graham liszt
1 db kígyóuborka
petrezselyem, só, bors
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
355 KJ (85 kcal)
Elkészítés:
1. Az egyik karalábét és 2-3 szem retket félreteszünk, a többi zöldséget összevágjuk.
2. Felforralunk 8 dl vizet a leveskockákkal, hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, és puhára főzzük.
3. A felforrósított vajon a lisztet megfuttatjuk, a leveshez adva összeforraljuk, majd az egészet összeturmixoljuk. Sóval, borssal ízesítjük. A retek levelét leöblítjük, finomra aprítjuk, és a levesbe szórjuk. Hűtőszekrényben jól lehűtjük.
4. A tálaláshoz félretett retket karikára, az uborkát apró kockára vágjuk, a karalábét nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A levest tálkákban a zöldségekkel és petrezselyemlevéllel megszórva tálaljuk.