Mangókrémleves (4 személyre)
Hozzávalók:
2 db mangó
1 db lime
8 dl mandulatej (cukormentes)
50 g szeletelt mandula
1 csipet só
1-2 csepp stevia (édesítőszer)
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
1005 KJ (239 kcal)
Elkészítés:
1. A mangót vágódeszkára tesszük, és egy kés segítségével levágjuk a mag két oldaláról a húsát. Az így kapott gyümölcshúsokat bekockázzuk, és lefejtjük a héjáról.
2. A kapott gyümölcsöt egy csipet sóval, néhány csepp folyékony steviával feltesszük főni, majd ha felforrt leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
3. Hozzáadjuk a mandulatejet, a lime levét és reszelt héját, majd egy botmixerrel pépesítjük.
4. A szeletelt mandulát egy serpenyőben megpirítjuk. A mandulaforgáccsal megszórva tálaljuk a levest.