Márványsajtos leves (4 személyre)
Hozzávalók:
15 dkg rokfort (márványsajt)
20 dkg körte
1 ek olívaolaj
3 db tojássárgája
1 dl főzőtejszín (10%-os)
1 l zöldséglé/alaplé
őrölt bors
só
snidling
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
1070 KJ (255 kcal)
Elkészítés:
1. A körtéket felkockázzuk, kevés olívaolajjal kikent serpenyőben megpirítjuk.
2. Az alaplevet felforraljuk. A tojások sárgáját elkeverjük a tejszínnel, majd fokozatosan hozzáadunk 1-1 kanálnyit a forró levesből, majd az egészet a leveshez öntjük. Belemorzsolunk 10 dkg rokfortot, olvadásig keverjük. Sóval, borssal ízesítjük, megszórjuk vágott snidlinggel.
3. A tetején pirított körtekockákkal, és a maradék morzsolt sajttal tálaljuk.