Citromos-gyömbéres sárgarépakrémleves
(4 személyre)
Hozzávalók:
5-6 db sárgarépa
1 db citrom
½ db vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 tk olívaolaj
1 tk reszelt gyömbér
1 db zöldségleveskocka
1 marék tökmag
só
bors
őrölt szerecsendió
petrezselyem
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
483 KJ (115 kcal)
Elkészítés:
1. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, olívaolajon megdinszteljük.
2. A sárgarépát apró kockákra daraboljuk, és hirtelen lepirítjuk az olajos hagymán.
3. Felöntjük az egészet vízzel, hozzáadjuk a sót, borsot, leveskockát és az apróra vágott friss petrezselymet. Fedő alatt puhára főzzük kb. 30 perc alatt.
4. Miután a répa megpuhult, belereszeljük a friss gyömbért, és hozzáadjuk az őrölt szerecsendiót. Majd hozzáadjuk a citrom facsart levét.
5. Az egészet botmixerrel krémesre pürésítjük, majd még egyszer összeforraljuk a hozzávalókat. Magvakkal, pl. tökmaggal, fenyőmaggal tálalhatjuk melegen a levest.