Email:
Jelszó:
Ha elfelejtette a jelszavát, akkor készítünk Önnek egy új átmeneti jelszót, amivel beléphet.

Kérjük, adja meg az email címét, amivel be szokott lépni. Erre a címre küldjük Önnek az átmeneti jelszavát.

Eperkrémleves túrógombóccal
(4 személyre)

Hozzávalók:
50 dkg eper
3 dl tejszín (10%-os)
3-4 ek eritrit (édesítőszer)
1 csomag pudingpor (cukormentes)
½ db citrom
4,5 ek búzadara
1 db tojás
50 g mandula (szeletelt)
őrölt szegfűszeg
fahéj
25 dkg tehéntúró (félzsíros)
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
1732 KJ (412 kcal)
Fehérje
20 g
Zsír
21 g
Szénhidrát
36 g
Elkészítés:

1. Az epret felkockázzuk és feltesszük főni kb. 2 liter vízben. Hozzáadjuk a citrom levét, sóval, édesítőszerrel, őrölt fahéjjal és szegfűszeggel ízesítjük.

2. Botmixerrel pürésítjük még melegen, majd hozzáadjuk a tejszínnel kikevert pudingport. Visszatesszük a tűzhelyre, és még egyet forralunk rajta.

3. A búzadarát, túrót, tojást, kevés sóval összedolgozzuk, és gombócokat formázunk belőle. A lobogó levesbe tesszük őket, és miután a leves tetejére feljönnek a gombócok, onnan számítva még 5 percet főzzük.

4. Egy adag levest 3-4 gombóccal tálalunk, tetejét megszórjuk pirított mandulával.


A Diabétesz Kliens Program támogatói:


Az Accu-Chek® Instant készülék gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Instant a Roche bejegyzett védjegyei. © 2016 Roche.
A Diabétesz Kliens Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. © 2021 Roche
AC/WS/C/2020/01v.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Valami történt.
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.