Eperkrémleves túrógombóccal
(4 személyre)
Hozzávalók:
50 dkg eper
3 dl tejszín (10%-os)
3-4 ek eritrit (édesítőszer)
1 csomag pudingpor (cukormentes)
½ db citrom
4,5 ek búzadara
1 db tojás
50 g mandula (szeletelt)
só
őrölt szegfűszeg
fahéj
25 dkg tehéntúró (félzsíros)
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
1732 KJ (412 kcal)
Elkészítés:
1. Az epret felkockázzuk és feltesszük főni kb. 2 liter vízben. Hozzáadjuk a citrom levét, sóval, édesítőszerrel, őrölt fahéjjal és szegfűszeggel ízesítjük.
2. Botmixerrel pürésítjük még melegen, majd hozzáadjuk a tejszínnel kikevert pudingport. Visszatesszük a tűzhelyre, és még egyet forralunk rajta.
3. A búzadarát, túrót, tojást, kevés sóval összedolgozzuk, és gombócokat formázunk belőle. A lobogó levesbe tesszük őket, és miután a leves tetejére feljönnek a gombócok, onnan számítva még 5 percet főzzük.
4. Egy adag levest 3-4 gombóccal tálalunk, tetejét megszórjuk pirított mandulával.