Fetás karfiolkrémleves
(4 személyre)
Hozzávalók:
1 db vöröshagyma
40 dkg karfiol
2 gerezd fokhagyma
1,3 l szűrt zöldségleves
10 dkg feta sajt
1 dl natúr joghurt
¼ db citrom
1 ek őrölt kurkuma
2 ek olívaolaj
só
bors
snidling
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
719 KJ (171 kcal)
Elkészítés:
1. A finomra vágott vöröshagymát megdinszteljük az olívaolajon. Hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt és a kurkumát. A karfiolt átpirítjuk a hagymával együtt, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és felöntjük a zöldségalaplével. Sózzuk, borsozzuk, és lefedve puhára főzzük a karfiolt.
2. Amikor a karfiol megpuhult, hozzáadjuk a natúr joghurtot és a feta sajtot, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk a levest. Ízesítjük sóval, borssal, citrom frissen facsart levével.
3. Aprított snidlinggel tálaljuk.