Tárkonyos csirkeraguleves
(4 személyre)
Hozzávalók:
30 dkg csirkemellfilé
20 dkg sárgarépa
20 dkg karalábé
20 dkg cukkini
25 dkg főtt kukorica konzerv
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
½ db citrom leve
só
bors
tárkony
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
1121 KJ (267 kcal)
Elkészítés:
1. Az apróra vágott vöröshagymát és az aprított fokhagymát olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a kis kockákra vágott csirkemellet.
2. Lepirítjuk, majd hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, a kockázott karalábét és cukkinit, a kukoricaszemeket. Sózzuk, borsozzuk, tárkonnyal ízesítjük. 3-4 percig dinszteljük a zöldségeket, majd kb. 1,5l vízzel felöntjük.
3. Takaréklángon 25-30 perc alatt megpuhul a hús és a zöldségek. Ízesítjük még a citrom levével. Összeforraljuk, majd melegen tálaljuk a levest.