Sonkás-ricottás padlizsántekercs
(4 személyre)
Hozzávalók:
400 g padlizsán
5 db paradicsom
250 g főtt sonka
250 g ricotta
8 ek olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
38-40 db bazsalikomlevél
só
bors
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
1732 KJ (412 kcal)
Elkészítés:
1. A hámozatlan padlizsánokat 0,5 cm-es, hosszanti szeletekre vágjuk, erősen besózzuk, hagyjuk 30 percet pihentetni. Utána leöblítjük, kinyomkodjuk belőle a vizet, és 3 evőkanál olívaolajban mindkét oldalát pirosra sütjük.
2. A mártáshoz 2 darab paradicsomot meghámozunk, eltávolítjuk a magjukat, levüket, húsukat apróra kockázzuk, tálkába tesszük. Hozzákeverjük az áttört fokhagymát, 4 evőkanál olívaolajat, sóval, borssal ízesítjük, végül 15 darab finomra vágott bazsalikomlevelet is adunk hozzá.
3. A töltelékhez a sonkát a ricottával, 1 evőkanál olívaolajjal, 15 darab bazsalikomlevéllel, sóval, borssal aprítógépben habos krémmé turmixoljuk. Habzsákba töltjük, rövid hurkákat nyomunk belőle a padlizsánszeletek közepére, feltekerjük és tálra rendezzük.
4. Két paradicsomot gerezdekre szelünk, a padlizsántekercsek közé tesszük, bazsalikommal díszítjük. A mártás kíséretében előételként tálaljuk.