Email:
Jelszó:
Ha elfelejtette a jelszavát, akkor készítünk Önnek egy új átmeneti jelszót, amivel beléphet.

Kérjük, adja meg az email címét, amivel be szokott lépni. Erre a címre küldjük Önnek az átmeneti jelszavát.

Sonkás-ricottás padlizsántekercs
(4 személyre)

Hozzávalók:
400 g padlizsán
5 db paradicsom
250 g főtt sonka
250 g ricotta
8 ek olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
38-40 db bazsalikomlevél
bors
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
1732 KJ (412 kcal)
Fehérje
19 g
Zsír
32 g
Szénhidrát
12 g
Elkészítés:

1. A hámozatlan padlizsánokat 0,5 cm-es, hosszanti szeletekre vágjuk, erősen besózzuk, hagyjuk 30 percet pihentetni. Utána leöblítjük, kinyomkodjuk belőle a vizet, és 3 evőkanál olívaolajban mindkét oldalát pirosra sütjük.

2. A mártáshoz 2 darab paradicsomot meghámozunk, eltávolítjuk a magjukat, levüket, húsukat apróra kockázzuk, tálkába tesszük. Hozzákeverjük az áttört fokhagymát, 4 evőkanál olívaolajat, sóval, borssal ízesítjük, végül 15 darab finomra vágott bazsalikomlevelet is adunk hozzá.

3. A töltelékhez a sonkát a ricottával, 1 evőkanál olívaolajjal, 15 darab bazsalikomlevéllel, sóval, borssal aprítógépben habos krémmé turmixoljuk. Habzsákba töltjük, rövid hurkákat nyomunk belőle a padlizsánszeletek közepére, feltekerjük és tálra rendezzük.

4. Két paradicsomot gerezdekre szelünk, a padlizsántekercsek közé tesszük, bazsalikommal díszítjük. A mártás kíséretében előételként tálaljuk.


A Diabétesz Kliens Program támogatói:


Az Accu-Chek® Instant készülék gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Instant a Roche bejegyzett védjegyei. © 2016 Roche.
A Diabétesz Kliens Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. © 2021 Roche
AC/WS/C/2020/01v.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Valami történt.