Korhelyleves (4 személyre)
Hozzávalók:
30 dkg sertéscomb
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
15 dkg húsos szalonna
50 dkg savanyú káposzta
30 dkg szárazkolbász
20 dkg tejföl (12 %-os)
2 ek teljes kiőrlésű liszt
só
bors
pirospaprika
babérlevél
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
2669 KJ (636 kcal)
Elkészítés:
1. A hagymákat megtisztítjuk, finomra vágjuk, a szalonnát felkockázzuk, a sertéshúst apró kockákra vágjuk. Egy teflon serpenyőben lepirítjuk őket együtt, tűzről levéve meghintjük pirospaprikával, és hozzákeverjük az apróra vágott savanyú káposztát.
2. Visszatesszük a tűzre, néhány percig pirítjuk. Felöntjük 2 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérleveleket. Felforraljuk, majd kis lángon 15 percet főzzük.
3. A kolbászt felkarikázzuk és a leveshez adjuk. A tejfölt simára keverjük a liszttel, néhány evőkanálnyi levest adunk hozzá. Elkeverjük, majd behabarjuk vele a levest. Felforraljuk, pár percig főzzük.
4. Tejföllel tálaljuk.