Bakonyi gombaleves (4 személyre)
Hozzávalók:
25 dkg sárgarépa
15 dkg fehérrépa
25 dkg csiperkegomba
1 nagyobb fej vöröshagyma
15 dkg füstölt kolbász
2 ek Graham liszt
4 dl tejföl (12 %-os)
2 ek olaj
só
bors
fűszerpaprika
snidling
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
1746 KJ (416 kcal)
Elkészítés:
1. A tisztított sárgarépát és kolbászt felkarikázzuk, a gombát felszeleteljük, a vöröshagymát finomra aprítjuk.
2. A zöldségeket és a vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk. Rátesszük a kolbászt és a gombát, majd további 5 percig pirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal, fűszerpaprikával, felöntjük 2 liter vízzel és 10 percig főzzük.
3. A tejfölt simára keverjük a liszttel, majd besűrítjük vele a levest. Tálalás előtt megszórjuk finomra vágott snidlinggel.