Tárkonyos sonkaraguleves
(4 személyre)
Hozzávalók:
300 g csirkemell
250 g sonka
2 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db sárgarépa
2 db burgonya
1 db zeller
10 dkg zöldborsó (mirelit)
2 db leveskocka
4 ek olaj
2 dl főzőtejszín
2 ek morzsolt tárkony
só
bors
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
1996 KJ (475 kcal)
Elkészítés:
1. Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet és a feldarabolt sonkát. Ha kifehéredett a hús, felengedjük vízzel.
2. Hozzáadjuk a leveshez a karikára vágott sárgarépát, a felkockázott krumplit és zellert, majd a borsót is. Sóval, borssal, tárkonnyal ízesítjük, beledobjuk a leveskockákat is.
3. Közepes lángon főzzük. Mikor már minden megpuhult, felöntjük a tejszínnel. Még 1-2 percig főzzük, majd melegen tálaljuk. Kínálhatunk hozzá teljes kiőrlésű kenyeret.