Zöldséges rizsleves
(4 személyre)
Hozzávalók:
1 bögre barna rizs
4 bögre zöldség alaplé
10 dkg sárgarépa
5 dkg fehérrépa
5 dkg zellergumó
10 dkg kelkáposzta
1 db póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek olívaolaj
só
curry
petrezselyem
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
1429 KJ (340 kcal)
Elkészítés:
1. A zöldség alaplevet felforraljuk, a rizst kis lángon megfőzzük benne kb. 45 perc alatt.
2. A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, a fokhagymát összetörjük. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk rajta a répákat, a zellert, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a curryport. Elkeverjük, majd a rizses leveshez öntjük. Amikor újra felforr, beletesszük a póréhagymát, a kelkáposztát, és kis lángon készre főzzük.
3. Tálalás előtt megszórjuk frissen vágott petrezselyemmel.