Hideg áfonyaleves
(4 személyre)
Hozzávalók:
600 g áfonya
2 dl áfonyalé (cukormentes)
150 g natúr joghurt
2 dl tejszín
100 g eritrit (édesítőszer)
1 ek. citromlé
200 g málna
50 g napraforgómag
2 tk. chiamag
mentalevél
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
1175 KJ/ 280 kcal
Elkészítés:
1. Az áfonyát turmixgépben összepürésítjük, közben hozzáadjuk az áfonyalevet is. Egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a natúr joghurtot és a tejszínt.
2. Belekeverjük az édesítőszert, a citromlevet és 2 evőkanálnyi apróra vágott mentalevelet. Néhány órára hűtőszekrénybe tesszük.
3. Tálaláskor málnával, napraforgómaggal, mentalevelekkel és chia maggal megszórva tálaljuk.