Meggyleves (4 személyre)
Hozzávalók:
0,5 kg meggy
2 dl natúr joghurt
2 dl tejszín (10%-os)
8 ek eritrit (édesítőszer)
3 ek Graham liszt
0,5 db citrom
2 rúd fahéj
0,5 ek szegfűszeg
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
781 KJ (186 kcal)
Elkészítés:
1. A fahéjat és szegfűszeget 2 dl vízben felforraljuk és 15 percen keresztül főzzük, majd leszűrjük.
2. Kb. 1,5 liter vízhez adjuk az édesítőszert és a citrom levét, ezt is felforraljuk, hozzáadjuk a fűszerkivonatot, majd beletesszük a magozott meggyet (néhány szemet félreteszünk).
3. Habarást készítünk a lisztből és a natúr joghurtból, majd a forrásban lévő leveshez adjuk.
4. Ha újra felforrt a leves, hozzáadjuk a tejszínt, majd lehűtjük hűtőben. Meggyszemekkel díszítve tálaljuk.