Harcsapaprikás kölestésztával
(4 személyre)
Hozzávalók:
500 g harcsafilé
200 g kölestészta
2 db paradicsom
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek paradicsompüré (cukormentes)
2 ek zabliszt
3 ek olaj
1 dl kókusztej (cukormentes)
½ tk étkezési keményítő
só
őrölt pirospaprika
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
2020 KJ (481 kcal)
Elkészítés:
1. A vöröshagymát és a paradicsomot apró kockákra vágjuk, a fokhagymát vékony szeletekre. A halfiléket mindkét oldalon besózzuk. A halfilét 2 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd 1 ek. zablisztbe forgatjuk.
2. Egy serpenyőben kevés olajat felhevítünk, és 1 perc alatt átsütjük rajta a zablisztes halszeleteket.
3. Egy lábosban kevés olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd a fokhagymát. Tűzről levéve hozzáadjuk a fűszerpaprikát, majd a paradicsomot és a paradicsompürét, összepároljuk. Ha a paradicsom szétfőtt, felöntjük 3 dl vízzel, felforraljuk, majd beletesszük a halszeleteket és alacsony lángon főzzük tovább.
4. A kókusztejet 1 evőkanál zabliszttel és az étkezési keményítővel alaposan elkeverjük. Ezzel habarjuk be a harcsapaprikást.
5. Kifőtt kölestésztával tálaljuk.