Brokkolileves húsgombóccal
(4 személyre)
Hozzávalók:
30 dkg brokkoli
1 kisebb db cukkini
2 db sárgarépa
4 szál zöldhagyma
2 db zöldségleveskocka
25 dkg darált pulykahús
1 db tojás
szerecsendió
bors
só
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
660KJ (157 kcal)
Elkészítés:
1. A brokkolirózsákat megmossuk, lecsepegtetjük. A cukkinit és a répát megtiszítjuk, karikákra vágjuk.
2. A zöldségeket a leveskockával lábosba tesszük, felöntjük 1 liter vízzel és kb. 20 percig főzzük.
3. A hagymát felkarikázzuk, a darált hússal és a tojással összedolgozzuk, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. A masszából kisebb gombócokat gyúrunk.
4. A húsgombócokat a forrásban lévő levesbe tesszük, és még 20-25 percig főzzük. Forrón tálaljuk.