Céklakrémleves zöldségcsipsszel
(4 személyre)
Hozzávalók:
50 dkg cékla
3 ek olaj
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 dl tej (1,5 %-os)
3 ek pisztácia
1 zacskó zöldségcsipsz
¼ db lime
só
bors
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
1154 KJ (275 kcal)
Elkészítés:
1. A céklákat alufóliába csomagoljuk, és sütőben 200 fokon 1-1,5 óra alatt puhára sütjük. Hideg víz alatt ledörzsöljük a héját, húsukat felkockázzuk.
2. Egy lábosban kevés olajon az apróra vágott hagymát 5 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a céklát. Felöntjük 8 dl vízzel, kb. 20 percig főzzük. Turmixgépben krémesre pürésítjük, visszaöntjük a lábosba, majd hozzáadjuk a tejet. Összemelegítjük, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a lime levével.
3. Tálaláskor megszórjuk durvára vágott pisztáciával és zöldségcsipsszel.