Tavaszi tésztasaláta
(4 személyre)
Hozzávalók:
250 g durumtészta
2 db paradicsom
50 g fekete olívabogyó
2 doboz (112 g) olajos tonhalkonzerv
1 gerezd fokhagyma
1 ek olívaolaj
1 db lilahagyma
1 fej jégsaláta
só
bors
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
1470 KJ (350 kcal)
Elkészítés:
1. A tésztát megfőzzük, leszűrjük.
2. A paradicsomokat felkockázzuk, felaprítjuk az olajbogyót, a lilahagymát és a fokhagymát is, majd összekeverjük őket a tésztával.
3. Hozzáadjuk a lecsepegtetett tonhalkonzervet és az olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk.
4. Tálaláskor a tányér alját kirakjuk jégsaláta levelekkel és erre kerül a salátakeverék. Tépkedhetünk hozzá medvehagymalevelet is.