Sárgadinnyés gazpacho
kecskesajttal (4 személyre)
Hozzávalók:
1 db (kisebb) sárgadinnye
1 db lilahagyma
1 db narancs
2 ek olívaolaj
10 dkg kecskesajt (krémes)
1 marék mentalevél
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
841 KJ (200 kcal)
Elkészítés:
1. A dinnyét kimagozzuk, húsát felkockázzuk. A hagymát felaprítjuk. Turmixgépbe tesszük egy narancs kifacsart levével együtt, hozzáadjuk az olívaolajat és kevés aprított mentalevelet. Alaposan összeturmixoljuk. Ha nagyon sűrű, vízzel hígíthatjuk. Hűtőszekrényben lehűtjük.
2. A kecskesajtból kis golyókat formázunk, és a maradék aprított mentalevélbe forgatjuk őket. Tálaláskor a leveshez betétként tálaljuk.
WEB/REC/C/2024/VII/01-06v.