Tárkonyos zöldbableves
(4 személyre)
Hozzávalók:
20 dkg sárgarépa
20 dkg fehérrépa
2 db zellerszár
30 dkg csirkecombfilé
2 ek olaj
50 dkg zöldbab (sárga hüvelyű)
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl (12 %-os)
só
bors
babérlevél
tárkony
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
1221KJ (291 kcal)
Elkészítés:
1. A sárga-és fehérrépát meghámozzuk, a zellerszárral együtt felkarikázzuk. A húst felkockázzuk, sózzuk, olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a felaprított répákat, a feldarabolt zöldbabot és felöntjük kb. 2 liter vízzel.
2. Hozzáadjuk a fokhagymagerezdeket, a babérlevelet, a friss tárkonyt, sózzuk és lefedve 30 percig főzzük. A tejfölt elkeverjük 2 dl levessel, a majd a többi leveshez adjuk. Összeforraljuk, majd melegen tálaljuk.
WEB/REC/C/2024/VIII/01-06v.