Snidlinges karfiolkrémleves
(4 személyre)
Hozzávalók:
1 nagy fej karfiol
20 dkg burgonya
1 db vöröshagyma
2 ek olívaolaj
2 db zöldségleveskocka
2 dl főzőtejszín (10 %-os)
1 csomag snidling
só
bors
fűszerpaprika
fokhagymapor
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
1052 KJ (251kcal)
Elkészítés:
1. A karfiolt apró rózsáira szedjük. A burgonyát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk.
2. A karfiolrózsák kb. negyed részét levesbetétnek egy tálban 1 evőkanál olívaolajban elkevert sóval, borssal, fokhagymaporral és fűszerpaprikával összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsin a sütőben 200 fokon 30 perc alatt megsütjük.
3. A maradék felforrósított olajon megfuttatjuk a hagymát. Felöntjük a leveskockákból készített 8 dl zöldséglével, felforraljuk. A burgonyát és a karfiolt a levesbe tesszük és kb. 20 percig főzzük. Beleöntjük a tejszínt, átforraljuk, majd botmixerrel pürésítjük. Sóval, borssal fűszerezzük.
4. A snidlinget ollóval összevágjuk. Tálaláskor a levesre tesszük a megsült karfiolrózsákat és megszórjuk snidlinggel.
WEB/REC/C/2024/X/01-06v.