Kecskesajttal töltött lilahagyma (4 személyre)
Hozzávalók:
4 db közepes lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dkg kockázott bacon
1 db tojás
20 dkg kecskesajt
2 ek teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
2 ek olívaolaj
1 kk morzsolt oregánó
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
1495 KJ (356 kcal)
Elkészítés:
1. A lilahagymákat meghámozzuk és forrásban lévő sós vízben 5-10 percig főzzük. Hagyjuk kihűlni.
2. A bacont egy serpenyőben az apróra vágott fokhagymával lepirítjuk. A tojást felverjük, beledolgozzuk a sajtot, a zsemlemorzsát, oregánót, végül a fokhagymás bacont is a kisült zsiradékkal együtt.
3. A hagymák kalapját levágjuk, belsejüket kiszedjük, hogy csak 3 réteg maradjon. Beletöltjük a sajtos masszát és meglocsoljuk az olívaolajjal. Előmelegített sütőben 200 fokon 20 perc alatt megsütjük.
4. Melegen tálalhatjuk előételként.
WEB/REC/C/2024/XI/01-06v.