Email:
Jelszó:
Ha elfelejtette a jelszavát, akkor készítünk Önnek egy új átmeneti jelszót, amivel beléphet.

Kérjük, adja meg az email címét, amivel be szokott lépni. Erre a címre küldjük Önnek az átmeneti jelszavát.

Gesztenyés zellerkrémleves
(4 személyre)

Hozzávalók:
30 dkg zellergumó
25 dkg burgonya
1 db vöröshagyma
40 dkg főtt gesztenye
4 ek olaj
2 dl fehérbor (száraz)
1 db zöldségleveskocka
1,5 dl főzőtejszín (10 %-os)
bors
petrezselyemzöld
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
2050 KJ (488 kcal)
Fehérje
9 g
Zsír
17 g
Szénhidrát
68 g
Elkészítés:

1. A zöldségeket megtisztítjuk, kis kockákra, a hagymát finomra vágjuk. 2 evőkanál forró olajon a hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zellert meg a burgonyát. Felöntjük kb. 1 liter vízzel meg a borral, belemorzsoljuk a leveskockát, sóval, borssal ízesítjük. Lefedve 25 percig főzzük.

2. A gesztenyéből néhány szemet félreteszünk, a többit a leveshez daraboljuk. Amikor a zeller is megpuhult, botmixerrel pürésítjük. A levest a tejszínnel besűrítjük.

3. A félretett gesztenyét kis darabokra vágjuk és a maradék olajon pár perc alatt megpirítjuk.

4. Tálaláskor a levest a gesztenyével és apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk.

WEB/REC/C/2024/XII/01-06v.


A Diabétesz Kliens Program támogatói:


Az Accu-Chek® Instant készülék gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Instant a Roche bejegyzett védjegyei. © 2016 Roche.
A Diabétesz Kliens Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. © 2021 Roche
AC/WS/C/2020/01v.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Valami történt.