Gesztenyés zellerkrémleves
(4 személyre)
Hozzávalók:
30 dkg zellergumó
25 dkg burgonya
1 db vöröshagyma
40 dkg főtt gesztenye
4 ek olaj
2 dl fehérbor (száraz)
1 db zöldségleveskocka
1,5 dl főzőtejszín (10 %-os)
só
bors
petrezselyemzöld
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
2050 KJ (488 kcal)
Elkészítés:
1. A zöldségeket megtisztítjuk, kis kockákra, a hagymát finomra vágjuk. 2 evőkanál forró olajon a hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zellert meg a burgonyát. Felöntjük kb. 1 liter vízzel meg a borral, belemorzsoljuk a leveskockát, sóval, borssal ízesítjük. Lefedve 25 percig főzzük.
2. A gesztenyéből néhány szemet félreteszünk, a többit a leveshez daraboljuk. Amikor a zeller is megpuhult, botmixerrel pürésítjük. A levest a tejszínnel besűrítjük.
3. A félretett gesztenyét kis darabokra vágjuk és a maradék olajon pár perc alatt megpirítjuk.
4. Tálaláskor a levest a gesztenyével és apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk.
WEB/REC/C/2024/XII/01-06v.