Sült kelbimbós, narancsos saláta
(4 személyre)
Hozzávalók:
40 dkg kelbimbó
5 dkg teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
5 dkg reszelt parmezán sajt
2 db narancs
10 dkg zöldsaláta
1 db lilahagyma
40 dkg csirkemellfilé
3 ek olívaolaj
só
bors
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
1623 KJ (387 kcal)
Elkészítés:
1. A kelbimbókat elfelezzük és egy tálba téve olívaolajjal körbefújjuk, hogy mindenhol enyhén olajos legyen. A zsemlemorzsa és a reszelt parmezán keverékét rászórjuk és összerázzuk. Előmelegített sütőben sütőpapírral bélelt tepsin 180 fokon kb.15-20 perc alatt készre sütjük.
2. A zöldsalátát apróra vágjuk, összeforgatjuk egy fél narancs kifacsart levével és a többi gerezdekre vágott naranccsal. Majd hozzákeverjük a felkockázott lilahagymát és a sült kelbimbót.
3. A csirkemellet 3-4 darabba vágjuk, sózzuk, borsozzuk, beolajozzuk a felületüket és 200 fokon sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
4. A langyosra hűlt csirkemellet vékonyra szeleteljük és a salátával tálaljuk.
WEB/REC/C/2025/I/01-06v.