Avokádó krémleves
(2 személyre)
Hozzávalók:
3 db érett avokádó
3 ek étolaj
2 szál újhagyma
200 ml zöldségalaplé
2 gerezd fokhagyma
400 ml növényi kókusztej
1,5 db lime
20 g nachos
só
bors
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
3310 KJ (788 kcal)
Elkészítés:
1. Az olajat felhevítjük egy lábosban, rádobjuk a felkarikázott újhagymát, belereszeljük a fokhagymát és alaposan lepirítjuk közepes hőfokon.
2. A hagymás alapot turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk az avokádó kikanalazott húsát, az alaplevet és a növényi tejet. Sóval, borssal ízesítjük, belefacsarjuk a lime levét és az egészet krémesre turmixoljuk.
3. A kész levest átszűrjük és nachosszal megszórva tálaljuk.
WEB/REC/C/2025/IV/01-06v.