Karalábéleves sajtgombóccal
(4 személyre)
Hozzávalók:
40 dkg karalábé
1 db zöld kaliforniai paprika
1 db piros kaliforniai paprika
1 szál póréhagyma
3 ek olívaolaj
1 ek aprított petrezselyem
10 dkg kenyérbél (rozskenyérből)
1 ek teljes kiőrlésű liszt
10 dkg reszelt Trappista sajt
só
bors
1 ek aprított snidling
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
1240 KJ (295 kcal)
Elkészítés:
1. A karalábét és a paprikákat kis kockákra, a póréhagymát karikára vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk rajta a karalábét és a hagymát. 1 liter vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk és kis lángon főzzük. Amikor a karalábé már majdnem puha, a paprikakockákkal összefőzzük. A tűzről levéve beleszórjuk a petrezselymet.
2. A sajtgombóchoz a kenyérbelet egy kicsit vízben megáztatjuk. Kinyomkodjuk, szétmorzsoljuk. Belekeverjük a lisztet, a tojást, a reszelt sajtot, a snidlinget és sózzuk, borsozzuk. 5-10 percig pihentetjük. Sós vizet forralunk és a masszából kanállal gombócokat szaggatunk bele. 5 percig főzzük, majd kivesszük belőle és a levesben tálaljuk.
WEB/REC/C/2025/XI/01-06v.