Zabpelyhes zellervagdalt
Hozzávalók:
40 dkg zellergumó
20 dkg barna kenyér
4 ek.zabpehely
3 dl tej
5 dkg sajt
1 fej vöröshagyma
1 ek. olaj
4 db tojás
8 dkg vaj
1 tk. bazsalikom
1 tk. majoranna
3 tk. só
1 csomó petrezselyemzöld
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
2385KJ (570 kcal)
Elkészítés:
1. Az apróra vágott vöröshagymát pirítsuk meg olajon, majd pároljuk tovább az apróra vágott zellerrel, egészen addig, amig teljesen megpuhul.
2. A kenyeret áztassuk meg a tejben, majd nyomjuk ki.
3. Keverjük össze a péppé tört zellert, zabpelyhet, kenyeret, reszelt sajtot, tojást, fűszereket.
4. Egy tűzálló tálat vajazzunk ki és a masszát öntsük bele 200 °C-os sütőben 40-45 perc alatt süssük pirosra!