Rakott karfiol, csirkehússal, árpagyönggyel
Hozzávalók:
1 kg karfiol
32 dkg csirkehús
12 dkg árpagyöngy
1,2 dl tejföl 12% zsírtartalmú
3 ek olaj
fokhagyma
vöröshagyma
fűszerpaprika
só
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
1612 KJ (385 kcal)
Elkészítés:
1. A csirkehúst vágjuk apróra és készítsük el pörköltként.
2. Az árpagyöngyöt kétszeres mennyiségű sós vízben főzzük meg.
3. A karfiolt pároljuk vagy főzzük félpuhára.
4. Hőálló edényt kenjünk ki vékonyan az olajjal és rakjuk a karfiol felét majd az árpát és a ledaraált csirkehúst. A tetejére ismét karfiol kerül melyet tejföllel locsoljunk meg.
5. Sütőben 200 fokon körülbelül 40 perc alatt készre sütjük.