Padlizsános zöldmetélt fűszeres csirkemellel
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell filé
1 fej vöröshagyma
20 dkg tészta zöld metélt, durum
40 dkg padlizsán
4 dkg pácolt sonka
4 szelet csontos sertéskaraj
2 ek olaj
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
borsikafű
kakukkfű
só
Elkészítés:
1. Sós vízben kifőzzük a tésztát, majd leszűrjük.
2. A padlizsánokat megmossuk, héjával együtt vékony csíkokra vágva olajon megpirítjuk, a pácolt sonkát szintén csíkokra vágva hozzáadjuk.
3. Ízesítjük sóval, fokhagymával. Hozzáadjuk a kifőtt tésztát és összeforgatjuk.
4. Apróra vágott petrezselyemzölddel együtt tálaljuk.
5. A csirkemell szeleteket megmossuk, ízesítjük, borsikafűvel, kakukkfűvel és nagy lángon hirtelen megsütjük vagy grillezzük. A padlizsános tésztával tálaljuk.