Tengeri halfilé bakonyi módra, petrezselymes árpagyönggyel
Hozzávalók:
60 dkg tengeri halfilé
10 dkg szalonna
60 dkg gomba
2 ek liszt
1 fej vöröshagyma
1 ek olaj
0,8 dl tejföl 12% zsírtartalmú
1 csokor petrezselyemzöld
20 dkg árpagyöngy
őröltbors
fűszerpaprika
só
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
662,8 kcal
Elkészítés:
1. A szalonnát apróra vágjuk és kisütjük a zsírját.
2. A vöröshagymát apróra vágjuk és a kisült zsíron só hozzáadásával megpároljuk.
3. Hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát.
4. Tejfölös habarást készítünk, melyet hozzámelegítve a gombához adunk.
5. Ízesítjük sóval, borssal, fűszerpaprikával.
6. Kiforralás után levesszük a tűzről.
7. A halfilét megsózzuk, enyhén borsozzuk és mindkét oldalán átsütjük.
8. Az árpagyöngyöt kétszeres mennyiségű sós vízben puhára pároljuk, apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük.
9. Tálalásnál a natúr halfiléhez tesszük a gombamártást és köretként a petrezselymes árpagyöngyöt.