Vadas pulykatokány
Hozzávalók:
32 dkg pulykacomb
1 fej vöröshagyma
8 dkg sárgarépa
8 dkg petrezselyem gyökér
8 dkg zeller
0,8 dl tejföl, zsírszegény, 12% zsírtartalmú
2 ek olaj
só
babérlevél
citromlé
mustár
őröltbors
édesítőszer
Elkészítés:
1. A vöröshagymát lereszeljük, és az olajon só hozzáadásával megpároljuk.
2. A zöldségeket (sárgarépa, zeller, petrezselyem gyökér) megtisztítjuk és apró lyukú reszelőn lereszeljük, majd a vöröshagymára téve, lepirítjuk.
3. Hozzáadjuk a felcsíkozott pulykahúst, lepirítjuk.
4. Hozzáadjuk a fűszereket, babérlevelet, sót és kevés vízzel felöntve puhára pároljuk.
5. A lisztből és tejfölből habarást készítünk, majd óvatosan hozzámelegítve a mártáshoz adjuk.
6. Kiforralás után utóízesítjük, citromlével, mustárral, borssal, pici édesítőszerrel szükség esetén.