Almás zelleres pulykasaláta diós öntettel
Hozzávalók:
40 dkg csirkemell
20 dkg alma
20 dkg zeller
8 dkg dió
4 dl joghurt, sovány 0,1 % zsírtartalmú
1 ek olaj, olíva
só
citromlé
édesítőszer
Elkészítés:
1. A zellert megmossuk, meghámozzuk, az almát megmossuk.
2. Az almát héjastól felkockázzuk, a zellert megtisztítva megpároljuk.
3. A csirkemellet sütőben egészben megsütjük, sóval ízesítve.
4. Ha kihűlt a csirkemell felkockázzuk az alma és zeller méretével megegyező nagyságra.
5. A diót késsel feldaraboljuk.
6. Öntetet készítünk a joghurtból, sóval, citromlével, olívaolajjal, édesítőszerrel és az apróra vágott dióval.
7. A kihűlt, felkockázott csirkemellet, zellert, almát, összekeverjük és a joghurtos öntettel meglocsoljuk.
8. Hűtőben hagyjuk tálalásig.