Eszterházy csirketokány, kölessel
Hozzávalók:
48 dkg csirkemell
1 fej vöröshagyma
32 dkg sárgarépa
24 dkg petrezselyem gyökér
1,2 dl tejföl, zsírszegény, 12% zsírtartalmú
2 ek olaj
24 dkg köles
1 ek liszt
só
babérlevél
citrom
mustár
őrölt bors
édesítőszer
Elkészítés:
1. A vöröshagymát lereszeljük, és az olajon só hozzáadásával megpároljuk.
2. A zöldségeket (sárgarépa, petrezselyem gyökér) megtisztítjuk, és egyenletes kockákra vágjuk, majd a vöröshagymára téve, lepirítjuk.
3. Hozzáadjuk a felcsíkozott csirkehúst, lepirítjuk.
4. Hozzáadjuk a fűszereket,babérlevelet, sót, citromhéját és kevés vízzel felöntve puhára pároljuk.
5. A lisztből és tejfölből habarást készítünk, majd óvatosan hozzámelegítve a mártáshoz adjuk.
6. Kiforralás után utóízesítjük, citromlével, mustárral, borssal, pici édesítőszerrel szükség esetén.
7. A kölest másfélszeres mennyiségű sós víz hozzáadásával megpároljuk.
8. A csirketokányt a kölessel együtt tálaljuk.