Ráczponty
Hozzávalók:
60 dkg ponty
72 dkg burgonya
32 dkg zöldpaprika
32 dkg paradicsom
1 fej vöröshagyma
1,2 dl tejföl, zsírszegény 12 %
0,2 dkg szalonna
2 ek olaj
só
fűszerpaprika
Elkészítés:
1. A burgonyát héjában megfőzzük, ha kihűlt meghámozzuk és felszeleteljük.
2. A ponty szeleteket hirtelen átsütjük mindkét oldalán.
3. A paradicsomot, zöldpaprikát, vöröshagymát felkarikázzuk.
4. Egy tűzállótálat kiolajozunk és lerakjuk a szeletelt burgonyákat, rátesszük a ponty szeleteket és a felkarikázott zöldségekkel beborítjuk.
5. A tetejére öntjük a fűszerpaprikával ízesített sós tejfölt és a szalonna csíkokat.
6. Forró sütőben átsütjük, szép pirosra.