Szójás erdélyi káposzta
Hozzávalók:
1 kg savanyú káposzta
16 dkg szójagranulátum
1,2 dl tejföl, 12% zsírtartalmú
8 dkg rizs
8 dkg lecsó zöldségkeverék, mirelit
1 fej hagyma
1 ek étolaj
1 db tojás
majoránna
só
fokhagyma
fűszerpaprika
bors, fekete őrült
Elkészítés:
1. A szójagranulátumot fűszeres vízben 10-15 percig főzzük.
2. Gombócokat készítünk rizzsel, szójagranulátummal, tojással, és ízesítjük sóval, borssal, fűszerpaprikával, fokhagymával.
3. Hőálló edényben megpirítjuk a vöröshagymát az olajon, a sóval együtt.
4. Rátesszük a fokhagymát, fűszerpaprikát, majorannát, lecsó zöldségkeveréket és felengedjük kevés vízzel.
5. A savanyú káposztát lerakjuk egy rétegben, majd beletesszük a gombócokat és újra káposztát teszünk rá.
6. Fedővel együtt sütőbe tesszük, kis lángon sütjük egy óra hosszát.
7. Tálalásnál tejföllel locsoljuk meg.