Pulykamell céklába töltve
Hozzávalók:
80 dkg cékla
20 dkg pulykamellfilé
12 dkg köles
8 dkg trappista sajt
1 db tojás
só
1 csokor petrezselyemzöld, friss
Elkészítés:
1. A céklát megmossuk, meghámozzuk és kivájjuk a közepét.
2. A kölest kétszeres mennyiségű sós vízben megfőzzük.
3. A darált pulykamellet összedolgozzuk a kölessel, tojással, petrezselyemzölddel, sóval és betöltjük a céklák közepébe.
4. Egy tűzálló tálba helyezzük a töltött céklákat és a forgácsot, amit kivájtunk, és kevés víz hozzáadásával, letakarva sütőben puhára pároljuk.
5. Ha megpuhult a cékla, eltávolítjuk a fedőt, és a reszelt sajttal megszórva átsütjük.