Üde zöldbableves kölessel
Hozzávalók:
32 dkg zöldbab
1,2 dl kefir
4 dkg köles
2 ek liszt
1 ek étolaj
1 fej vöröshagyma
½ csokor kapor
2 gerezd fokhagyma
pirospaprika
só
Elkészítés:
1. A zöldbabot megtisztítjuk, egyenlő darabokra felvágjuk.
2. Világos, zsemleszínű rántást készítünk, fokhagymával ízesítve.
3. Feltesszük főni a zöldbabot sós vízbe az egészben hagyott vöröshagymával együtt.
4. Ha félig puha a zöldség, hozzáadjuk a kölest.
5. A rántással besűrítjük és kiforraljuk. Az egészben hagyott vöröshagymát kivesszük.
6. A kefirt hozzámelegítjük a leveshez, és a friss, összevágott kaporral meghintjük.