Csirkepörkölt kapros túrógombóccal
Hozzávalók:
4 db (kb. 60 dkg) bőr nélküli csirkecombfilé
20 dkg túró, félzsíros
20 dkg kukoricadara
1,2 dl tejföl, 12%-os
1 fej hagyma
1 csokor kapor
pirospaprika
fokhagyma
só
Elkészítés:
1. Az olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, sóval ízesítve.
2. Rátesszük a csirkecombokat és a fűszerpaprikát, amivel puhára pároljuk.
3. A kukoricadarát másfélszeres forró, sós vízbe öntjük, majd folyamatos kevergetés mellett puhára főzzük.
4. Még forrón belekeverjük az áttört túrót a kukoricadarába, majd vizes kanállal galuskákat formázunk.
5. A csirkepörkölt mellé tálaljuk a túrógombócokat, majd kaporral ízesített tejföllel locsoljuk meg.